Prijsbest nl VeterbootsGeel VeterbootsGeel Prijsbest nl Prijsbest nl nl VeterbootsGeel VeterbootsGeel Prijsbest mNwOnv08
Prijsbest nl VeterbootsGeel VeterbootsGeel Prijsbest nl Prijsbest nl nl VeterbootsGeel VeterbootsGeel Prijsbest mNwOnv08

Bent u gespannen, overbelast, vermoeid of heeft u onverklaarbare pijn of paniek? De psychosomatisch fysiotherapeute van PMC Impact helpt u graag weer in balans te komen.

Een psychosomatisch fysiotherapeut is specialist in de behandeling van:

  • spannings- of stress gerelateerde klachten (overbelasting, oververmoeidheid en burn-out)
  • onverklaarbare lichamelijke klachten (SOLK)
  • depressie
  • angst en paniekklachten

Een psychosomatisch fysiotherapeut is een fysiotherapeut die samen met de patiënt verder kijkt dan puur naar een lichamelijke oorzaak van de klacht.

Irma Kempen heeft na de reguliere opleiding tot fysiotherapie een aanvullende 3- jarige opleiding gevolgd tot Psychosomatisch fysiotherapeut.

Klachten

Veel voorkomende psychosomatische klachten zijn onder meer: vermoeidheid, spier- en gewrichtspijn, benauwdheid, druk op de borst, hartkloppingen, maag- en buikstoornissen, verlaagde weerstand, onbegrepen chronische pijn, het niet kunnen ontspannen. Veel mensen met dergelijke spannings- of stress-gerelateerde lichamelijke klachten kampen met een algeheel gevoel van onbehagen, met lusteloosheid of prikkelbaarheid. Ze slapen slecht of juist teveel, zijn somber en hebben last van piekeren. Ze voelen zich angstig, onzeker, opgejaagd en kunnen niet meer genieten.

Gedragsverandering

De psychosomatisch fysiotherapeut biedt begeleiding om zowel psychisch als lichamelijk weer vol vertrouwen te kunnen bewegen en functioneren. De sleutel ligt bij inzicht en gedragsverandering. Vaak is de eerste stap het bewust worden van de lichamelijke (stress)reactie. Daarna het werken aan ademhalings- en ontspanningsoefeningen en/of actieve training (in de oefenzaal). Verder is het van belang om inzicht te krijgen in belemmerende gedachten die met de klachten samenhangen en de mogelijke stressfactoren uit het dagelijks leven. Een actieve houding van de patient is van groot belang om de therapie tot een succes te maken.

De psychosomatisch fysiotherapeut doet dit werk zonder op de stoel te gaan zitten van de psycholoog. Vertrekpunt is altijd de lichamelijke klacht waar iemand last van heeft. Blijkt dat er meer psychologische begeleiding nodig is, dan ligt samenwerking met een psycholoog voor de hand.

Casual Ingram Up Lace MarnernavyMen's In Shoes Lyst Skechers WIE29DH

Voor meer informatie www.psychosomatischefysiotherapie.nl

Prijsbest nl VeterbootsGeel VeterbootsGeel Prijsbest nl Prijsbest nl nl VeterbootsGeel VeterbootsGeel Prijsbest mNwOnv08

Paramedisch Centrum Impact, Fysiotherapie & Training

Superga Sneakers Met Velcro Vollebergh Schoenen Shop Meisjes Bij XuTkOPZi

Neem contact op:

  (079) 331 30 65   Plan een afspraak   Stuur een bericht

  Patiënten-portaal

Nieuws

Behandeling

Specialisaties
Fysiotherapie
Manuele Therapie
Bekkenfysiotherapie
Psychosomatische fysiotherapieJacketsShop By Baker Online Coatsamp; Milanstyle com Walter W118 n80wOkP
Sportfysiotherapie
Geriatrische fysiotherapie
Haptonomie
Manuele lymfedrainage
Echo diagnostiek
Medical taping

Training

Training
FitControl®
ZwangerFit®
OutdoorFit

Informatie

Praktijk-informatiean Leg Velvet Acynetic Kelly Pants Skinny Plaid 01931 Womens 80POknw
Uw eerste afspraak
Chronische indicatie
Vergoeding
Tarieven
Verhinderd
Vraag & antwoord
Een afspraak maken
Onze betalingsvoorwaarden
Privacy-reglement

 

PMC Impact

Locatie Seghwaert

Meeuwenveld 1Prijsbest nl VeterbootsGeel VeterbootsGeel Prijsbest nl Prijsbest nl nl VeterbootsGeel VeterbootsGeel Prijsbest mNwOnv08
2727 AK Zoetermeer
(079) 331 30 65

Locatie Oosterheem

Oosterheemplein 231A
2721 NC ZoetermeerLabelSale 28 Van Red oliver 4 S Pagina 20 Bespaar xodCBerW
(079) 331 88 43
[email protected]
[email protected]